سالگرد ثبت آیینهای پهلوانی و زورخانهای در یونسکو به فراموشی سپرده شد
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، آیینهای پهلوانی و زورخانهای ایران به همت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانهای در سال ۸۹ در یونسکو ثبت جهانی شد. این ورزش پهلوانی آداب خاصی برای خود دارد که از دوره باستان گرفته شده و یکی از قدیمیترین ورزشهای جهان محسوب میشود. براساس وجود اسطورهها، زورخانه در ایران قدمت طولانی دارد و ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی نقش کلیدی در حفظ ادبیات حماسی و مذهبی، حفظ صورتهای دیگر هنر از جمله موسیقی، نقاشی زورخانهای و خطاطی و مهمتر از همه نقش اساسی در تربیت نسل جوان و آموزش فرهنگ فتوت و جوانمردی دارد و ثبت جهانی آیینهای پهلوانی و زورخانهای در یونسکو اتفاق ویژهای بود که ۱۱ سال پیش برای ورزش ایران رقم خورد. در تاریخچه کشتی پهلوانی و ورزشهای زورخانه ای آمده که ورزش و انجام حرکات پهلوانی جزء فعالیت های اصلی روزمره ایرانیان در دوران باستان بوده است. جامعه آن زمان ارزش خاصی برای ورزشکاران خود قائل می شدند، چرا که آنان به خاطر داشتن قدرت بدنی در بین مردم طرفداران زیادی داشتند.
پرونده جهانی آیینهای پهلوانی و زورخانهای به کوشش فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانهای ایران با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۹ برابر با ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰ در فهرست میراث معنوی یونسکو از سوی ایران به ثبت جهانی رسید. روز سهشنبه 25 آبان یازدهمین سالگرد ثبت آیینهای پهلوانی و زورخانهای ایران در یونسکو بود، اتفاقی که از آن در جهت توسعه ملی و بینالمللی ورزش اصیل ایران میتوان بهره برد اما مسئولان ورزش ایران این اتفاق بزرگ را همچون سالهای گذشته به فراموشی سپردهاند و در سالروز آن، هیچ یک از مسئولان ورزش ایران و به خصوص فدراسیون زورخانهای و کشتی پهلوانی برنامهای برای بزرگداشت آن در نظر نگرفتهاند، در صورتی که از این رویداد بزرگ میتوان در جهت منافع ملی بهرهبرداری کرد اما این اتفاق در غفلت مسئولان ورزش ایران رها شد و به دست فراموشی سپرده شد.
بیشتر بخوانید؛
پهلوانی در ورزش تجلی ویژه پیدا کرد/ نسخه درمان ضدفرهنگ، مرام جوانمردی است
مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون ورزشهای زورخانهای در خردادماه سال جاری برگزار شد و در پایان مهرعلی باران چشمه با کسب ۲۲ رای در مقابل ۱۹ رای مجتبی جوهری، به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد. پس از پایان انتخابات، مجتبی جوهری رئیس سابق فدراسیون ورزشهای زورخانهای و یکی از نامزدهای ریاست این فدراسیون به همراه محمد کاظم کوهی دیگر نامزد انتخابات، با اعلام تخلف و ارائه مدارک مبنی بر چیدمان مجمع با هدف کسب رای، به دیوان عدالت اداری طرح شکایت کردند و خواستار رسیدگی دیوان به این موضوع شدند.پس از آن دیوان عدالت اداری به ابطال این انتخابات رأی داد که البته از سوی وزارت ورزش و جوانان این موضوع تأیید نشد. با این حال انتظار میرفت پس از ۵ ماه از روی کار آمدن رئیس جدید این فدراسیون، حداقل سالگرد ثبت آیینهای پهلوانی و زورخانهای به دست فراموشی سپرده نشود اما مشخص نیست چرا باید چنین روز مهمی در تاریخ ورزش ایران به دست فراموشی سپرده شود و مشخص نیست مسئولان مربوطه برای این موضوع چه توجیهی دارند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/